Ann-Kristin

Hej alla Hovawartintresserade!
Jag heter Ann-Kristin Norberg och jag bor i natursköna Björbo i Dalarna, jag har alltid varit intresserad av djur. Hästar och hundar har legat mig varmt om hjärtat sedan barnsben. jag har haft hund så länge jag kan minnas av olika raser och blandraser.
1993 köpte jag min första Hovawart av den nu bortgångna Margaretha Damfeldt som hade kennel Hoffen-Hill’s. Det var Hoffen-Hill’s Holy my Queen De Noir, Mischa henne utbildade jag till tjänstehund i Hemvärnet.
Det var med Akki (Gårdvarens II Attraktivt Sinne) som jag startade min uppfödning. Därav mitt kennelprefix ANZIEHEND’S som betyder attraktiv på tyska.

I min uppfödning strävar jag efter att få fram balanserade, trygga, robusta Hovawart med stor leklust och kamplust som följer vår rasstandard och som lika gärna kan vara en aktiv familjemedlem som tävlings- och utställningshund. Jag håller uppfödningen på en liten nivå eftersom för mig är hundarna min fritid och det är inte lätt att få ihop hundar, valpar och jobb och jag tummar inte på att ge mina valpar de bästa förutsättningarna innan de lämnar oss och flyttar till egna familjer.

Min goda vän Gunilla Pöchhacker kom in i Kenneln 2013 som en naturlig utveckling av vår vänskap och genuina intresse av Hovawart.

Vi erbjuder ett årligt träningsläger och gemensamma MH:n för våra valpköpare.
Det är viktigt för mig att bibehålla kontakten med mina valpköpare med råd och support.

Jag är:
– Instruktör inom B inom Brukshundklubben
– figurant A för MH/MT
– Testledare för MH
– RUS-ansvarig för MH/MT och aktiv i min klubb Gagnef-Floda Brukshundklubb som jag en gång i världen var med och startade upp.
– Ringsekreterare
– RUS-ansvarig i Daladistriktet SBK för utställning.
– Aktiv inom Svenska Hovawartklubben både i Mellansvenska Lokalområdet och i gruppen för uppfödarmötena
Jag har mina rötter i SBK där jag har många år på nacken som aktiv medlem i olika sammanhang.

Hoffen har kommit för att stanna i mitt hem och i mitt hjärta, jag introducerar gärna vår underbara ras till nya människor som är intresserad av Hovawart

Älskade Akki

copy-31465311-JqUed.jpg

IMG_3453kopia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.