Om mig

Hej alla Hovawartintresserade!
Jag heter Ann-Kristin Norberg och jag bor i natursköna Björbo i Dalarna, jag har alltid varit intresserad av djur. Hästar och hundar har legat mig varmt om hjärtat sedan barnsben. jag har haft hund så länge jag kan minnas av olika raser och blandraser.
1993 köpte jag min första Hovawart av den nu bortgångna Margaretha Damfeldt som hade kennel Hoffen-Hill’s. Det var Hoffen-Hill’s Holy my Queen De Noir, Mischa henne utbildade jag till tjänstehund i Hemvärnet.
Det var med Akki (Gårdvarens II Attraktivt Sinne) som jag startade min uppfödning 2005. Därav mitt kennelprefix ANZIEHEND’S som betyder attraktiv på tyska.

I min uppfödning strävar jag efter att få fram balanserade, trygga, robusta Hovawart med stor leklust och kamplust som följer vår rasstandard och som lika gärna kan vara en aktiv familjemedlem som tävlings- och utställningshund. Jag håller uppfödningen på en liten nivå eftersom för mig är hundarna min fritid och det är inte lätt att få ihop hundar, valpar och jobb och jag tummar inte på att ge mina valpar de bästa förutsättningarna innan de lämnar oss och flyttar till egna familjer.

 Gunilla Pöchhacker kom in i Kenneln 2013 som en naturlig utveckling av vår vänskap och  intresse av Hovawart. Vi  delade på oss 2022 . 

Vi erbjuder ett årligt träningsläger och gemensamma MH:n för våra valpköpare.
Det är viktigt för mig att bibehålla kontakten med mina valpköpare med råd och support.

Jag är:

 • Instruktör utbildad av Svenska Brukshundklubben
 • Figurant för våra mentaltester
 • Testledare för MH
 • Rusansvarig för Mentaltesterna/exteriörbeskrivning i min klubb Gagnef-Floda som jag var en av initiativtagarna att starta  1997. Innan dess så var min hemmaklubb Borlänge BK 
 • Ringsekreterare
 • CUA
 • Har även varit aktiv som
 • Ordförande i Mellansvenska där stannade jag i 9 år
 • Avel och hälsa i Hovawartklubben
 •  RUS-ansvarig i Daladistriktet SBK för utställning.

Jag har mina rötter i SBK där jag har många år på nacken som aktiv medlem i olika sammanhang. Även erhållit förtjänsttecken av Daladistriktet , extra roligt att distriktet uppmärksammar mitt engagemang.

Hovawarten har kommit för att stanna i mitt hem och i mitt hjärta, jag introducerar gärna vår underbara ras till nya människor som är intresserad av Hovawart

Bloggen berättar i mångt och mycket vem jag är och hur jag tänker när det gäller avel och hund i alla lägen, ni bör skrolla för att hitta ibland

Älskade Akki

copy-31465311-JqUed.jpg

IMG_3453kopia

8 tankar kring ”Om mig

 1. Gisela Poppe

  Hej
  Vi skulle vilja skaffa en Hovawart valp.
  Bor i Jämtland på en liten gård och älskar att röra oss.
  Har erfarenheter med hundar.

  Planerar ni en valpkull det här året?

  Vänliga hälsningar
  Gisela

 2. Sabina Salestedt

  Hej!

  Är nyfiken på rasen Hovawart och jag hoppas att ni har tid att svara på lite frågor!
  Jag vet att det är en brukshund. Är det en bra familjehund?
  Jag gillar att träna och jobba med hunden men är inget proffs 🙂 Lär mig dock gärna mer.
  Vi önskar en hund som är både en som gillar att träna/jobba och som vill vara med familjen och vara med på dom aktiviteter som vi hittar på tillsammans.
  Jag och min man bor i ett litet samhälle utanför Uppsala med två killar, 5 & 7 år gamla. Vi har tidigare haft en blandras och en irländsk varghund.
  Krävs mycket erfarenhet av hund innan man tar sig an en hovawart?

  Mycket tacksam för svar!

  Med vänlig hälsning
  Sabina Salestedt

 3. ann-kristin@gunilla Inläggsförfattare

  Hej !
  Ursäkta väldigt sent svar men ingen har varit in på sidan på ett väldigt långt tag. Jag hoppas ni hittat en Hovawart annars är ni välkomna att höra av er igen.
  Mvh Ann-Kristin

 4. ann-kristin@gunilla Inläggsförfattare

  Hej !
  Ursäkta väldigt sent svar men ingen har varit in på sidan på ett väldigt långt tag. Vi kommer att förhoppningsvis ha valpar i år. Hör gärna av er 070-6734654
  Mvh Ann-Kristin

 5. Peter Jörud

  Hej,
  Vi vill ställa oss i kö en Kleine Münsterländer i eventuell vårkull. Vi är en familj i Skåne bestående av föräldrar i 50-års åldern och två tonårsbarn med tillgång till 2st jaktmarker där jakt med stövare har skett under många år på ena marken. Vi innehar ingan hundar fn. och eftersöker en familjehund/ alroundhund för mindre marker i Skåne där jag även figurerar som gästjägare. Vi har ett stort hundintresse och eftersöker denna nya familjemedlem och kan utöver valp tänka oss en återlämnad unghund.

 6. ann-kristin@gunilla Inläggsförfattare

  Hej!

  Ni är välkomna att kontakta Gunilla på telefon 070-5710892 så får hon berätta om den tilltänkta kombinationen .

  Mvh Ann-Kristin

 7. Nicole Schmidt

  Hej,
  vi (Thomas 39, Nicole 40, Jule 14 och Frieda 10) köper en Hovawart valp i år. Har du planerat valpar?

  Många hälsningar Nicole

 8. ann-kristin@gunilla Inläggsförfattare

  Hej!
  Vi planerar valpar till hösten -21

  Mvh Ann-Kristin & Gunilla

Lämna ett svar