Om mig

Hej alla Hovawartintresserade!
Jag heter Ann-Kristin Norberg och jag bor i natursköna Björbo i Dalarna, jag har alltid varit intresserad av djur. Hästar och hundar har legat mig varmt om hjärtat sedan barnsben. jag har haft hund så länge jag kan minnas av olika raser och blandraser.
1993 köpte jag min första Hovawart av den nu bortgångna Margaretha Damfeldt som hade kennel Hoffen-Hill’s. Det var Hoffen-Hill’s Holy my Queen De Noir, Mischa henne utbildade jag till tjänstehund i Hemvärnet.
Det var med Akki (Gårdvarens II Attraktivt Sinne) som jag startade min uppfödning 2005. Därav mitt kennelprefix ANZIEHEND’S som betyder attraktiv på tyska.

I min uppfödning strävar jag efter att få fram balanserade, trygga, robusta Hovawart med stor leklust och kamplust som följer vår rasstandard och som lika gärna kan vara en aktiv familjemedlem som tävlings- och utställningshund. Jag håller uppfödningen på en liten nivå eftersom för mig är hundarna min fritid och det är inte lätt att få ihop hundar, valpar och jobb och jag tummar inte på att ge mina valpar de bästa förutsättningarna innan de lämnar oss och flyttar till egna familjer.

 Gunilla Pöchhacker kom in i Kenneln 2013 som en naturlig utveckling av vår vänskap och  intresse av Hovawart. Vi  delade på oss 2022 . 

Vi erbjuder ett årligt träningsläger och gemensamma MH:n för våra valpköpare.
Det är viktigt för mig att bibehålla kontakten med mina valpköpare med råd och support.

Jag är:

  • Instruktör utbildad av Svenska Brukshundklubben
  • Figurant för våra mentaltester
  • Testledare för MH
  • Rusansvarig för Mentaltesterna/exteriörbeskrivning i min klubb Gagnef-Floda som jag var en av initiativtagarna att starta  1997. Innan dess så var min hemmaklubb Borlänge BK 
  • Ringsekreterare
  • CUA
  • Har även varit aktiv som
  • Ordförande i Mellansvenska där stannade jag i 9 år
  • Avel och hälsa i Hovawartklubben
  •  RUS-ansvarig i Daladistriktet SBK för utställning.

Jag har mina rötter i SBK där jag har många år på nacken som aktiv medlem i olika sammanhang. Även erhållit förtjänsttecken av Daladistriktet , extra roligt att distriktet uppmärksammar mitt engagemang.

Hovawarten har kommit för att stanna i mitt hem och i mitt hjärta, jag introducerar gärna vår underbara ras till nya människor som är intresserad av Hovawart

Bloggen berättar i mångt och mycket vem jag är och hur jag tänker när det gäller avel och hund i alla lägen, ni bör skrolla för att hitta ibland

Älskade Akki

copy-31465311-JqUed.jpg

IMG_3453kopia

Lämna ett svar