Gunilla

Gunilla Pöchhacker heter jag och bor i Kopparberg med min familj bestående av 2 tonårsbarn och min sambo Pentti och våra 4 hoffar & en Münsterländer.
Jag har alltid drömt om min egna hund ända sen jag var liten, kvarterets alla hundar fick mycket motion av mig.
Men min första egna hund var Roxy, blandning schäfer/hovawart, en super härlig hund med mycket egen vilja och som öppnade alla dörrar i hela huset samt hundgårdsgrinden som hade 3 låsanordningar.
Där föddes intresset för denna härliga ras, Hovawarten, och jag bestämde mig att min nästa hund skulle vara en renrasig sådan. Emellan kom dock en bordercollie, Bob, som tyvärr inte blev så gammal.
När jag förlorade dem med bara 2 månaders mellanrum letade jag hoffe, och kom i kontakt med Ingegerd Danielsson som sålde mig Erotikens Blond Erozz, åhh vilken härlig hund!
Om vi gör allt annat än tävlar lydnad på en gräs plan……
Med honom har jag startat 1 SM i barmarksdrag och han är utställd många gånger med fina resultat, han är även korad. Han är min eftersökshund vid viltolyckor då min sambo och jag är eftersöksjägare och jag har honom även med vid skogsfågeljakt, då han apporterar orre.
Jag är väldigt intresserad av mentaliteten hos hundar, det var genom det som jag träffade Ann-Kristin Norberg som lärt mig att: -”De ska va kul att ha hunn!”
Jag har gått flera kurser, bla problemhundslösning med Curt och Inga-Lill Blixt, och är nu utbildad testledare för MH+ MT
Hundarna är med mig dagligen på jobbet. Jag arbetar med människor som står långt ifrån arbetslivet, då är hundarna en viktig del i arbetet.
Det är spännande att nu få vara delaktig i kenneln och känner mig ärad att vara med och bidra med mitt kunnande och att vi tillsammans kommer att föda upp sunda och trevliga robusta hovawart.

Jag tävlar och instruerar i barmarksdrag, deltagit i triathlon med hund. Deltagit i 4 SM 2014 Brons i linlöpning.
Allmänlydnadsinstruktör
Utställningsansvarig
Ordförande i Västra lokalområdet för Hovawart
Figurant A MH/MT
Testledare för MH+MT
Jägare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.